fbpx

2023 YKS’ye Nasıl Hazırlanılır?

2023 YKS’ye hazırlanırken planlı olmak, sistematik şekilde ilerlemek sizi bir üst seviyeye taşıyacaktır. 

  • Çalışmalarınızı; aylık, haftalık, günlük programlar şeklinde planlayabilirsiniz.

Kendinizi psikolojik ve fiziksel olarak ders çalışmaya hazırlayın, negatif düşüncelerden arının.

  • “Bu yıl sınav çok zor olacakmış.” , “2023 YKS sınavına 4 milyon kişi girecekmiş.” , “Geçen yıl zor yaptılar, bu yıl kolay olacakmış.” gibi düşüncelere kendinizi kaptırmayın. Kendinizi şu ana ve neler yapabileceğinize odaklarsanız, başarıya adım adım yaklaşırsınız.

21 gün istikrarlı şekilde çalışma alışkanlığı kazanın!

  • Yapılan araştırmalar doğrultusunda yeni bir alışkanlık edinmek için 21 gün kesintisiz devamlılığı sürdürmek ile rahatça hayatınıza yerleştiği kanıtlanmıştır.

Alanında uzman eğitmenlerle doğru ve planlı bir şekilde çalışmak, sizi başarı merdivenlerine kolaylıkla ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Ankara’da TYT ve AYT sınavlarına hazırlanan, başarılı olmak isteyen tüm öğrencilerimizin yanındayız. 

2023 YKS sınavı 3 oturum ile karşınıza çıkmaktadır.

  1. Oturum TYT (Temel Yeterlilik Testi)
  2. Oturum AYT (Alan Yeterlilik Testi)
  3. Oturum YDT (Yabancı Dil Yeterlilik Testi)

2023 TYT Konu Dağılımı

2023 TYT konu dağılımlarına bakmadan önce TYT dersleri kaç soru ile karşımıza çıkacak onlara bakalım: 40 adet temel Türkçe sorusu, 40 adet temel matematik sorusu, 5 adet tarih sorusu, 5 adet coğrafya sorusu 5 adet felsefe sorusu, 5 adet din kültürü sorusu, 7 adet fizik sorusu, 7 adet kimya sorusu ve 6 adet biyoloji sorusu olmak üzere toplamda 120 adet soru sorulacaktır. 

  • TYT sınavında genel olarak 9. 10. sınıf konuları karşımıza çıkmaktadır.
  • Türkçe ’de öğrencileri en çok zorlayan konu paragraf testlerinin uzunluğu ve karmaşıklığı olmaktadır. Bu yönde öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı çok önemlidir. Eğer bu alışkanlığı olmayan bir son sınıf öğrencisiyse; paragraf testlerine ağırlık verilmesi gerekir. Başlangıç olarak 20 adet paragraf sorusunu 40 dakikada çözülmesi önerilmektedir. Alışkanlık kazandıkça soru sayısı arttırılmalı, süre azaltılmalıdır.
  • TYT Matematikte de yeni nesil soru sistemiyle paragraf/problem ağırlıklı sorular çıkar. Bunun sebebi öğrencinin ezber eğitim sistemi ile değil de; sorunun bize ne anlattığı ve daha sonrasında nasıl bir işlem yaparak sonuca varılması gerektiğini kavrayabilmektir. Bu tarz soruları da paragraf taktiğinde uyguladığımız gibi: 20 problem – 40 dakika ve sonrasında arttırıp azaltarak ilerleyerek mutlak başarıya yaklaşabiliriz. 
  • TYT Sosyal Bilgiler sınavında çoğunlukla yorum ağırlıklı sorular çıkmaktadır. TYT Tarih dersi için; tarih ağırlıklı dizi/filmler izlemek, kitaplar okumak size oldukça fayda sağlayacaktır. Dersi derste dinleyerek ekstra efor sarf etmenin önüne geçebilirsiniz. TYT Coğrafya dersi için; harita kullanabilir, özet notlar çıkararak daha rahat kavrayabilirsiniz.
  • TYT Fen Bilimleri çalışmaya başlamanın doğru zamanı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Fakat çalışmaya erken başlayan adaylar daha az stresle daha rahat bir şekilde hazırlanabilmektedir. Sınav sonucunda belirleyici olan derslerden oluşmaktadır. 

2023 AYT Konu Dağılımı

2023 YKS sınavı kapsamında yapılan AYT sınavında: 40 Adet matematik sorusu, 40 adet fen bilimleri, 40 adet sosyal bilimler-2 ve 40 adet Türk dili ve Edebiyatı ve sosyal bilimler-1 testi derslerinden sorular çıkmaktadır. 

  • AYT sınavında ağırlık olarak 11. – 12. sınıf konuları çıkmaktadır. TYT sınavına göre daha çok bilgi ağırlıklı olmaktadır.
  • AYT sınavına girecek tüm adayların öncelikle kendine hedef belirlemesi çok önemlidir. Belirli bir hedef uğruna ders çalışmak, daha motive edecektir.
  • AYT Türk Dili ve Edebiyatı (Sosyal Bilimler 1) çalışıyorken bol bol deneme çözülmelidir. Düzenli deneme çözmek konuların pekiştirilmesini sağlar ve sınav anına hazırlık oluşturur.
  • AYT Türk Dili ve Edebiyatı, adayların yazar – eser sorularına ağırlık verilen bir sınavdır. Sınava girecek olan öğrenci, kendine en uygun yöntemi belirleyerek yazar- eser konusuna çalışmalıdır. Yazarların eser verdiği dönem, yazarın eserlerinin içeriği ve adı hakkında bilgi sahibi olmalıdır.
  • AYT Matematik kısa sürede çalışılıp bitirilebilecek bir ders değildir. Konuları birbiriyle bağlantılı olduğu için çalışma süresince sıra ile her konu iyice pekiştirilmelidir. Geçmiş yıllarda çıkmış AYT matematik sorularının önceden çözülmesi de sınavda kazanılacak başarıya daha da yaklaştırır.
  • AYT Fen Bilimleri sınavı, sayısal bölümden yerleşecek adaylar için oldukça önemli ve eleyicidir.
  • AYT Fen Bilimleri sınavında başarılı olmak için öğrencilerin konuları pekiştirmek ve daha iyi öğrenebilmek için bol bol soru çözmesi, soru tipi öğrenmesi gerekmektedir. Konu çalışırken konu anlatım kitapları, internette yer alan konu anlatım videoları ve alanında uzman kişilerden alınan derslerden faydalanmak kişiye başarı getirecektir.

2023 yks

YKS Dershane Seçimi

Ankara’da TYT VE AYT sınavları için pek çok dershane bulunmaktadır. 2023 YKS hazırlığı içerisindeyseniz doğru dershane seçimiyle sizde başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz. Peki, doğru dershane seçtiğimizi nasıl anlarız? Dershanelerin faydası nelerdir?

• Eksik konuların tespit edilmeli,  daha fazla öğrenim vererek tamamlamasına yardımcı olmalı, 

• Gerektiğinde bire bir çalışmalara yer vermelidir. 

• Sınıflar az sayıda öğrenciden oluşmalıdır.

• Materyalleri güncel olmalıdır.

• Öğretmenler, nitelikli olmalıdır. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen öğretmenler dershane konseptinde öğrencilere ve öğretmen kadrosuna zorluk yaşatabilir.

• Öğrenci koçluğu, rehber danışmanlığı kurulmuş olmalı ve öğretmenin öğrenci koçluğu eğitimi almış olması gereklidir.

• Kişiye özel öğretim metotları uygulanmalıdır.

• Sosyal faaliyetlere zaman verilmeli, öğrencinin maksimum verim alabilmesi için motivasyon sağlaması gerekmektedir.

• Hijyenik ve standartlara uygun bir ortama sahip olmalıdır.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı Fiyat Al
Son Yazılar